Dostupni linkovi

Čović nakon sastanka sa Dodikom: Krajnje je vrijeme da se uspostavi Vijeće ministara


Čović i Dodik u Banjaluci 2017. godine
Čović i Dodik u Banjaluci 2017. godine

‘Krajnje je vrijeme da se uspostavi Vijeće ministara Bosne i Hercegovine’, izjavio je prijedsednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović nakon sastanka sa prijedsednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata Miloradom Dodikom u Mostaru. “Čini mi se da nismo daleko od toga”, rekao je Čović.

On je dodao da je saradnja između dvije stranke vrlo dobra.

"Što se tiče saradnje, naše dvije stranke su se dogovorile da ovaj naš intenzitet prenesemo na sve nivoe i organizacije kako bi se otklonili problemi u pojedinim područjima. Prezadovoljni smo našim razgovorom i vjerujem da ćemo brzo biti u prilici da imamo Vijeće ministara i Parlamentarnu skupštinu u punom kapacitetu", kazao je lider HDZ-a BiH.

Prvi čovjek SNSD-a Milorad Dodik ponovio je Čovićeve riječi o sjajnoj saradnji njihovih stranaka zbog saglasnosti o mnogim stvarima, procedurama i rješenjima.

„HDZ ima otvoren pristup prema NATO integracijama, ali ne smatra da je potrebno operativno zaustaviti svaki nivo zbog nekih tehničkih pitanja kao što je ANP. Za sve u BiH je potrebna i treća strana i mi to dobro razumijemo", rekao je Dodik.

Podsjetimo, u Sarajevu su u četvrtak razgovarali Dragan Čović i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović, ali bez konkretnog dogovora.

Inače, u Bosni I Hercegovini su održani izbori u oktobru 2018. godine, ali vlast na nivou Bosne i Hercegovine još nije formirana.

XS
SM
MD
LG