Dostupni linkovi

Izetbegović nakon sastanka s Čovićem: Zadali smo sebi novi rok


Bakir Iztebegović i Dragan Čović
Bakir Iztebegović i Dragan Čović

Predsjednici Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH - Bakir Izetbegović i Dragan Čović održali su u četvrtak sastanak u Sarajevu.

''HDZ i SDA su danas sebi zadali novi rok od dvije sedmice da pokušamo napraviti neki okvir za implementacije presuda suda. Cijenimo da ima šanse da se postigne dogovor. Kada napravimo jedan orijentacioni okvir tada ćemo uključiti koalicione partnere SBB i DF. Ako uspijemo s njima postići dogovor, a mislim da ima šanse, onda bi sve išlo u proceduru. Mi smo zainteresovani za implementacije presuda i za smanjenje mogućnosti blokada. Imali smo i poseban sastanak s gospodinom Novalićem i gospođom Milićević. Dogovorili smo se da finaliziramo prijedloge za ukidanje nekih ministarstava i formiranje novih'', rekao je Izetbegović.

Na pitanje da li će uskoro biti formirana vlast na državnom nivou, Izetbegović je rekao "da je krajnje vrijeme za postizanje dogovora".

Podsjećamo, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sazvao je, za danas sjednicu Kolegija Doma naroda.

Predviđeno je razmatranje Inicijative Kolegija Zastupničkog doma za sazivanje sjednice Zajedničkog kolegija oba doma bh. Parlamenta.

XS
SM
MD
LG