Dostupni linkovi

Ubica iz Nedžarića izvršio samoubistvo


Policija, ilustracija
Policija, ilustracija

Napadač odgovoran za jutrošnje ubistvo žene u sarajevskom naselju Nedžarići izvršio je samoubistvo.

Po riječima glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirze Hadžiabdića, ubica je lociran u efikasnoj akciji policijskih službenika.

“Nakon što je utvrđen identitet osumnjičenog, naši policijski službenici, dakle Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Policijske uprave MUP-a Istočno Sarajevo su, prema saznanjima do koji su došli, dali se u potragu za istim te locirali navedeno lice na području Istočne Ilidže, odnosno Krupca u mjestu Gušća Brdo, gdje je isti upotrijebio vatreno oružje prema policijskim službenicima", rekao je za RSE Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS.

Dodaje da "tom prilikom nije niko povrijeđen, a nakon što je primjetio veći broj policijskih službenika izvršio je samoubistvo”.

U napadu u Nedžarićima smrtno je stradala ženska osoba inicijala S. T., 1980. godište, dok je, također ženska osoba, inicijala S.M. 1960. godište zadobila teže tjelesne povrede, te je zadržana na liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju i van je životne opasnosti.

Ranije je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrđeno da su identifikovali osumnjičenog za ubistvo.

"Policijski službenici su identifikovali osobu koja je osumnjičena za ista, inicijala N.Č.", izjavio je Hadžiabdić za RSE.

Hadžiabdić je prethodno za RSE izjavio da je do upotrebe vatrenog oružja došlo je u ulici Aleja Bosne Srebrene, a policija je informaciju o ovom incidentu primila u 7.18 sati.

"Policija je zajedno sa ekipom hitne pomoći odmah izašla na teren i zatekla dvije povrijeđene osobe od kojih je jedna preminula", pojasnio je Hadžiabdić.

Osoba inicijala F.M. koja je povrijeđena nalazi se van životne opasnosti.

Ona je uposlenica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) "Park". To je za RSE potvrdila glasnogovornica ovog javnog preduzeća, Aldijana Hamza.

"S obzirom da se cjelokupan nesretni događaj desio u Ulici Aleja Bosne Srebrene koja prolazi pored našeg rasadnika, gdje se dogodilo samo ubistvo, zalutali metak ranio je našu uposlenicu koja je počinjala svoj radni dan i nalazila se na parking ispred firme. Izbjegnuta je veća katastrofa s obzirom da je osim naše uposlenice, koja je po informacijama koje imamo iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) van životne opasnosti, bilo još petnaestak ljudi", objašnjava Hamza.

Prema riječima glasnogovornice KJKP "Park" sve se desilo spletom nesretnih okolnosti, a ubijena osoba nema veze sa preduzećem "Park".

"Nema apsolutno nikakvu vezu, nije naša uposlenica, ne znamo o kome se radi, niti je bilo kojim slučajem vezana za uposlenika ili preduzeće Park", navodi Aldijana Hamza.

XS
SM
MD
LG