Dostupni linkovi

U pucnjavi u Sarajevu osoba smrtno stradala, povrijeđena radnica 'Parka'


Policija, Sarajevo, fotoarhiv
Policija, Sarajevo, fotoarhiv

U sarajevskom naselju Nedžarići jutros je došlo do pucnjave u kojoj su ranjene dvije osobe, nakon čega je jedna osoba inicijala S.T. podlegla povredama, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Mirza Hadžiabdić.

Hadžiabdić kaže da je do upotrebe vatrenog oružja došlo je u ulici Aleja Bosne Srebrene, a policija je informaciju o ovom incidentu primila u 7.18 sati.

"Policija je zajedno sa ekipom hitne pomoći odmah izašla na teren i zatekla dvije povrijeđene osobe od kojih je jedna preminula", pojasnio je Hadžiabdić.

Osoba inicijala F.M. koja je povrijeđena nalazi se van životne opasnosti.

Ona je uposlenica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) "Park". To je za RSE potvrdila glasnovornica ovog javnog preduzeća, Aldijana Hamza.

"S obzirom da se cjelokupan nesretni događaj desio u ulici Aleja Bosne Srebrene koja prolazi pored našeg rasadnika, gdje se dogodilo samo ubistvo, zalutali metak ranio je našu uposlenicu koja je počinjala svoj radni dan i nalazila se na parking ispred firme. Izbjegnuta je veća katastrofa s obzirom da je osim naše uposlenice, koja je po informacijama koje imamo iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) van životne opasnosti, bilo još petnaestak ljudi", objašnjava Hamza.

Prema riječima glasnogovornice KJKP "Park" sve se desilo spletom nesretnih okolnosti, a ubijena osoba nema veze sa preduzećem "Park".

"Nema apsolutno nikakvu vezu, nije naša uposlenica, ne znamo o kome se radi, niti je bilo kojim slučajem vezana za uposlenika ili preduzeće Park", navodi Aldijana Hamza.

U Tužilaštvu Kantona Sarajevo kažu da će više informacija imati u narednim satima.

Službenici MUP-u Kantona Sarajevo intenzivno traže počinitelja ovog krivičnog djela.

XS
SM
MD
LG