Dostupni linkovi

Živković podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića zbog trgovine oružjem


Zoran Živković
Zoran Živković

Predsednik opozicione Nove stranke Zoran Živković podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka Stefanovića i bivšeg direktora fabrike namenske industrije "Krušik" iz Valjeva Mladena Petkovića zbog, kako smatra, nezakonitih radnji i zloupotrebe ovlašćenja u prodaji oružja.

Živković je u prijavi optužio Vučića da je 2017. godine "organizovao kriminalnu grupu koju su činili i Nebojša i Branko Stefanović i Mladen Petković, da po 30 odsto nižoj ceni prodaje oružje iz Krušika preko preduzeća GIM čiji je predstavnik otac ministra unutrašnjih poslova".

"Do sada su na kriminal u vezi trgovine oružjem ukazivali uzbunjivači, ali je vreme da se protiv takvih dela podnesu krivične prijave", rekao je lider Nove stranke novinarima ispred Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

On je optužio Vučića da je posle istupa uzbunjivača Aleksandra Obradovića o malverzacijama u Krušiku, "zaštitio Nebojšu i Branka Stefanovića" i na taj način "zabranio njihov krivični progon, iznoseći neistine" o njihovoj ulozi u trgovini oružjem.

Živković je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića zbog "prikrivanja" ubica političara sa Kosova Olivera Ivanovića, navodeći da je predsednik Srbije u više navrata u javnosti rekao da zna ko su ubice a da o tim saznanjima nije upoznao tužilaštvo.

XS
SM
MD
LG