Dostupni linkovi

Farage traži od Johnsona da odustane od sporazuma o Brexitu


Bivši lider UKIP-a i čelnik Brexit stranke
Bivši lider UKIP-a i čelnik Brexit stranke

Lider Brexit stranke, Nigel Farage upozorio je britanskog premijera Borisa Johnsona da mora odustati od sporazuma o Brexitu ili će na predstojećim prijevremenim izborima on postaviti kandidate na svako mjesto u Velikoj Britaniji.

Farage je ujedno danas krenuo sa predizbornom kampanjom sa svojom strankom koju je osnovao ranije ove godine sa ciljem sprovođenja Brexita bez sporazuma, prenosi Beta pisanje AP-a.

Farage, koji je u vrijeme dok je bio lider Stranke za nezavisnost (UKIP) podstaknuo tadašnjeg premijera Davida Camerona da raspiše referendum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, a zatim pomogao u vođenju kampanje za izlazak, saopštio je u petak da Johnson ima rok do 14. novembra da pristane na njegove zahtjeve.

"Reći ću sljedeće Borisu Johnsonu: odustani od sporazuma jer to nije Brexit, odustani od sporazuma jer kako sedmice budu prolazile i ljudi budu shvatali na šta si to pristao, neće biti zadovoljni," izjavio je Farage.

Ukoliko se vlada ne složi, onda će "Brexit stranka biti jedina koja na ovim izborima zapravo predstavlja Brexit", rekao je Farage novinarima u Londonu, prenosi Reuters.

"Učestvovat ćemo na takmičenju za sve pozicije u Engleskoj, Škotskoj i Velsu. Nema sumnje da smo spremni", dodao je Farage.

Ne propustite pročitati:

XS
SM
MD
LG