Dostupni linkovi

Antić: Struja u Srbiji će od 1. decembra poskupeti za 3,9 odsto


Cena će biti povećana od decembarskih računa koji dolaze u januaru
Cena će biti povećana od decembarskih računa koji dolaze u januaru

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić rekao je danas da će, počev sa decembarskim računima, cena struja biti povećana za 3,9 odsto. Antić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da duže od dve godine nije bilo korekcija cena električne energije.

"Ovo je mala podrška našim energetskim kompanijama", rekao je Antić. On je rekao da za to poskupljenje postoje sva opravdanja koja su, kako je rekao, daleko ispod zahteva i opravdanih troškova energetskih kompanija.

On je rekao da je Srbija i sa povećanom cenom strujom ima "apsolutno najjeftiniju cenu i u regionu i EU".

"Ja neću sada da govorim da smo četiri ili četiri i po puta sa nižom cene od Nemačke i Danske", rekao je Antić i dodao da je cena u Srbiji 7,2 odsto niža od Severne Makedonije, 24 odsto nego u Albaniji i 40,6 odsto od cene u Crnoj Gori.

On je rekao da od 2015. godine nije bilo "ozbiljnog povećanja cene, a da su 2016. i 2017. bile minimalne korekcije cene struje".

"Svi zajedno aposlutno vodimo računa o građanima", rekao je Antić za RTS i dodao da je Agencija za energetiku juče donela odluku o poskupljenju i da će cena biti povećana od decembarskih računa koji dolaze u januaru.

Antić je rekao da su toplane u Srbiji ušle spremno u grejnu sezonu i da je stabilno snabdevanje gasa.

XS
SM
MD
LG