Dostupni linkovi

Peskov: Vašington je izdao Kurde


Portparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Amerika je izdala i ostavila sirijske Kurde, a savjetovala im je da se povuku sa granice ili suoče sa turskom vojskom, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, javlja Rojters.

Komentari Peskova objavljeni su nakon što su Rusija i Turska juče postigle dogovor prema kojem će sirijske i ruske snage biti raspoređene na sjeveroistoku Sirije nakon odlaska Jedinice narodne odbrane /JPG/, kurdske milicije, sa granice sa Turskom.

Peskov je naveo da sve ukazuje na to da su Amerikanci ohrabrivali Kurde da ostanu u blizini sirijske granice i bore se protiv turske vojske.

"Amerika je bila najbliži saveznik Kurda u proteklim godinama, ali ih je na kraju ostavila i, u suštini, izdala. Sada Amerikanci više vole da ostave Kurde na granici sa Turskom i gotovo ih primoraju na sukobe sa vojskom", naglasio je Peskov.

Prema njegovim riječima, ukoliko se Kurdi ne povuku, kao što je i predviđeno dogovorom Moskve i Ankare, onda će to morati učiniti sirijski graničari i ruska vojna policija, čime će Kurdi ostati sami pred turskom vojskom.

Granatiranje Sirije nakon sporazuma o primirju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

XS
SM
MD
LG