Dostupni linkovi

Tužilaštvo uputilo zahtjev za ukidanje poslaničkog imuniteta Medojeviću


Nebojša Medojević
Nebojša Medojević

Specijalno državno tužilaštvo uputilo je Skupštini Crne Gore zahtjev za skidanje imuniteta poslaniku Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću, odnosno zahtjev da se odobri vođenje krivičnog postupka protiv njega, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Tužilaštvo je ovaj zahtjev uputilo pošto je Medojevićevo ime zabilježeno u notesu koji je pronađen u sefu vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, odbjeglog biznismena.

Specijalno državno tužilaštvo ovog puta nije uputilo Skupštini Crne Gore zahtjev za odobravanje određivanja pritvora Medojeviću.

Protiv Medojevića se vodi postupak zbog navodnog pranja novca.

Knežević je demantovao navode da postoji bilo kakav notes u kojem je vodio bilješke, te tvrdi da nikada nije davao novac Medojeviću, već funkcionerima DPS-a Milu Đukanoviću, Slavoljubu Stijepoviću i Branimiru Gvozdenoviću.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović ranije je od Specijalnog državnog tužilaštva tražio da uputi dva odvojena zahtjeva, od kojih jedan za vođenje krivičnog postupka, a jedan za određivanje pritvora.

Medojević je ranije negirao da je od Kneževića uzimao novac, te rekao da očekuje da Skupština Crne Gore odbaci zahtjev za skidanje njegovog poslaničkog imuniteta i da poslanici zaštite tu instituciju od osvete i odmazde tužioca.

XS
SM
MD
LG