Dostupni linkovi

Ministarstvo: Zlonamerni navodi uzbunjivača o Krušiku


Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je danas kao netačne i "zlonamerne" navode uzbunjivača iz valjevskog Krušika Aleksandra Obradovića o lošem poslovanju te firme, ocenjujući da im je cilj "uznemiravanje javnosti, radnika tog preduzeća i pomaganje inostranoj konkurenciji da ukloni Krušik i zauzme njegovo mesto na svetskom tržištu".

"Povodom još jednog političkog i zlonamernog napada na preduzeće Krušik, Ministarstvo odbrane želi da upozna javnost da se plate radnicima isplaćuju redovno, a da se poslovna politika vodi isključivo u interesu Krušika i ni jednog drugog preduzeća", stoji u saopštenju.

Prethodno je uzbunjivač Aleksandar Obradović izjavio da "sa sigurnošću zna" da je sindikat Krušika i pre medijskih objava, anonimno obavestio Ministarstvo odbrane i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o "sumnjivom" poslovanju te vojne fabrike Krušik, ali da nije bilo reakcija.

"Umesto toga, on (Vučić) priča bajke o uspešnom poslovanju firme u kojoj radim. Stvarnost je potpuno drugačija. Krušik posluje sa gubitkom, a radnici su uplašeni i ucenjeni", kazao je Obradović u intervjuu za list Danas u izdanju za petak.

Obradović je rekao da oko 2.000 radnika u Krušiku radi na određeno, a da je najveći broj njih zaposlen po "stranačkom ključu" i da predstavljaju "glasački potencijal za predstojeće izbore".

"Zaposleni imaju redovnu platu i to im je najvažije. Ti ljudi su mahom zaposleni poslednjih godina, ali mi je žao starijih kolega koji su čitav radni vek proveli u Krušiku. Oni znaju šta se dešava ali ćute ili šapuću po hodnicima", naveo je Obradović koji je u kućnom pritvoru zbog sumnje da je novinarima dostavljao informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

XS
SM
MD
LG