Dostupni linkovi

Hrvatska: Osumnjičenicima za silovanje određen istražni zatvor


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odredilo je nakon žalbe Državnog odvjetništva 30-dnevni istražni zatvor za petoricu mladića koje je zadarska policija kazneno prijavila za opetovano grupno silovanje maloljetnice. Hrvatski mediji izvijestili su da je u četvrtak, 17. listopada oko 20 sati dovršeno njihovo privođenje u istražni zatvor u Zadru.

Prvotna odluka suca istrage zadarskog Županijskog suda da se osumnjičenici za opetovano grupno silovanje maloljetnice brane sa slobode izazvala je široke prosvjede u hrvatskoj javnosti. Najavljeno je i više javnih prosvjeda, a organizatori najavljuju da će ih ipak održati, jer, tvrde, očito je da bez pritiska javnosti ne bi došlo do pritvaranja osumnjičenika za ovo teško kazneno djelo.

Petorica mlađih punoljetnika i dvojica maloljetnika su tijekom godinu dana višekratno grupno silovali maloljetnicu. Prvo grupno silovanje snimili su mobitelom i potom joj prijetili da će snimke prikazati njenim roditeljima i prijateljima i tako je prisiljavali na nova silovanja koja su također snimali i koristili za ucjenu.

Njezin bivši mladić koji je jedan od osumnjičenika ju je, prema kaznenoj prijavi, u dva navrata premlatio i prijetio da ništa ne prijavljuje policiji.

Svi oni žive u manjem mjestu nedaleko Zadra.

XS
SM
MD
LG