Dostupni linkovi

Vučić: Odgovor britanske ambasade predstavlja dvostruke aršine


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da fotografisanje ambasadora Velike Britanije sa predsednikom Samoopredeljenja Aljbinom Kurtijom ispred zastave Albanije i njihov stav o tome predstavlja dvostruke aršine."Zamislite da je Milorad Dodik okačio srpsku, ili bar zastavu Dombasa, da li bi se tada slikao britanski ambasador s njim", upitao je Vučić tokom gostovanja na televiziji Pink.

Kako je kazao da je sve razumeo iz zvaničnog odgovora ambasade Velike Britanije.

"Ponosni smo što smemo narodu da kažemo istinu, da odogovorimo na civilizovan način", dodao je on.

Aljbin Kurti je povodom Vučićevog pitanja ambasadi Velike Britanije kazao da ne bi trebalo da komentariše nacionalne simbole Albanaca, na šta je Vučić odgovorio da će sve da komentariše.

"Kurti je pomislio da je mnogo važan. Ne, nego ćeš ti (Kurti) da mi zabraniš, ti si bog otac pa ćeš da mi zabraniš", istakao je Vučić.

Vučić je na Tviteru pitao ambasadora Velike Britanije na Kosovu Nikolasa Abota o zastavi pod kojom je bio na jednom sastanku sa Kurtijem.

Britanska ambasada je u odgovoru na pitanje Vučića poručila: "Ne biramo mi kako naš sagovornik, u partijskom svojstvu, uređuje svoje prostorije", a Vučić je zahvalio zbog "jasnog odgovora" i dodao: "Svi smo sve razumeli".

XS
SM
MD
LG