Dostupni linkovi

'Okeanski viking' krenuo ka luci Taranto


Brod "Okeanski viking" humanitarne organizacije "Ljekari bez granica" krenuo je ka lučkom gradu Tarantu na jugu Italije nakon što je Vlada odobrila da pristane sa 176 migranata, što je izazvalo negodovanje stranke krajnje desnice Liga, javlja Rojters.

"Okeanski viking" pronašao je tokom vikenda 74 osobe kod obala Libije, a 102 osobe, uključujući 12 žena i devetoro djece u odvojenoj operaciji istog dana.

Bivši italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini je naredio zatvaranje luka za sve brodove humanitarnih organizacija, zbog čega su oni dugo ostajali na pučini Sredozemnog mora u očekivanju odobrenja ulaska u neko od pristaništa.

Liga je u avgustu istupila iz koalicije, nakon čega je Demokratska partija /PD/ lijevog centra ušla u vladajuću koaliciju.

Salvini je danas osudio odluku da se dopusti pristanak "Okeanskom vikingu"

'Okeanski viking' je vlasništvo francuske nevladine organizacije i plovi pod norveškom zastavom. Možete li mi reći zašto je došao u Italiju? Treba da ide u Francusku ili Norvešku", naveo je Salvini u poruci na društvenoj mreži "Tviter".

XS
SM
MD
LG