Dostupni linkovi

Palmer sledeće nedelje na NVO skupu u Beogradu


Metju Palmer, tokom posete Beogradu, juna 2019.
Metju Palmer, tokom posete Beogradu, juna 2019.

Američki diplomata Metju Palmer učestvovaće na Devetom Beogradskom bezbednosnom forumu, koji će se održati u Beogradu od 16. Do 18. oktobra, objavila je ta nevladina organizacija.

Palmer je 30. avgusta imenovan za specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan.

Bela kuća je mesec dana kasnije imenovala Ričarda Grenela, aktuelnog američkog ambasadora u Nemačkoj, za specijalnog izaslanika američke administracije za dijalog između Srbije i Kosova.

Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet najavio je jutrossvom fejsbuk nalogu da će Metju Palmer, zajedno sa Ričardom Grenelom, boraviti danas na Kosovu. Međutim, u Prištinu je danas doputovao samo Grenel.

Kako je najavljeno iz Beogradskog bezbedonosnog foruma na skupu u Beogradu sledeće nedelje će osim Palmera učestvovati Suzane Šic, nemačka diplomatkinja zadužena za Zapadni Balkan, Ketrin Ešton, bivša visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU, Robert Briger, načelnik Generalštaba Vojske Austrije, Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Vesna Pusić, bivša ministarka za spoljne poslove i evropske integracije Hrvatske, Goran Trivan, aktuelni srpski ministar zaštite životne sredine, Natali Toči, bivša savetnica EU komesarke za spoljnu politiku i bezbednost Frederike Mogerini, Martin Povejšil, zamenik ministra spoljnih poslova Češke, Aleksej Kovalev, ruski novinar i drugi.

XS
SM
MD
LG