Dostupni linkovi

U Severnoj Mitrovici privedena dva člana biračkog odbora


Iz Državnog tužilaštva Kosova saopštili su da su dva komesara privedena u Severnoj Mitrovici zbog zloupotrebe položaja tokom izbora, a nakon dobijene informacije da su osumnjičeni dopustili glasanje u suprotnosti pravilima CIK-a.

Radi se o predsedavajućem biračkog mesta i zvaničniku za identifikaciju u biračkom centru 3805B/12D u školi "Sveti Sava" u Severnoj Mitrovici.

Takođe, pojedini građani su tokom prepodneva vraćeni sa biračkog mesta u Zvečanu jer su posedovali samo ličnu kartu Republike Srbije, a uoči izbora je doneta odluka da će moći da se glasa samo uz kosovska dokumenta.

Jedan od njih je u razgovoru za RSE rekao da je sa suprugom dva puta pokušao da glasa i da nije uspeo zato što nema kosovska dokumenta.

Menadžer biračkog centra Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Zvečanu Slađana Fićović izjavila je za RSE da se poštuje odluka o tome da se glasa samo uz kosovska dokumente.

Kosovo danas na prevremenim parlamentarnim izborima bira novi saziv Skupštine. Glasa se od 7 do 19 časova. Pravo glasa ima 1,9 miliona birača. Glasa se u svih 38 opština, u 895 biračkih centara.

XS
SM
MD
LG