Dostupni linkovi

Kolinda Grabar Kitarović službeno objavila kandidaturu za drugi predsjednički mandat


Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović upravo je i službeno objavila svoju kandidaturu za drugi predsjednički mandat.

"Danas objavljujem svoju kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske", rekla je Kolinda Grabar Kitarović u prostorijama Matice Hrvatske, što je popraćeno pljeskom.

"Pet godina živim s licem u lice s Hrvatskom i obnašam dužnost odgovorno i ponosno. Vaše povjerenje moja je snaga", rekla je.

"Čvrsto vjerujem da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka", kazala je i dodala kako sada "traži povjerenje za drugi mandat".

"Hrvati Bosne i Hercegovine ostaju moja posebna briga i to im obećavam. Ustrajat ću na zaštiti njihove konstitutivnosti i jednakopravnosti. Hrvati su jamac opstojnosti i evropske budućnosoti Bosne i Hercegovine", kazala je Grabar-Kitarović.

Odluku objavljuje, kako je rekla, u želji da nastavi put prema zajedništvu Hrvatske. Zahvalila je HDZ-u i njegovom vodstvu te njihovim članovima bez čijeg rada, kako je rekla, ne bi bila predsjednicom.

"Hrvatska demokratska zajednica i danas mi pruža snažnu potporu za novi mandat", naglasila je.

Kolinda Grabar Kitarović u kampanju kreće pod sloganom "Hrvatska po mjeri čovjeka".

"Pokazala sam da sam jedna od vas i da radim za vas", rekla je.

"Danas se Hrvatsku u svijetu gleda kao nikada do sada", kazala je osvrćući se na svoj rad i doprinos vanjskoj politici.

"I dalje ću biti jamac suverenosti, našeg načina života i identiteta", dodala je Grabar-Kitarović.

"Hrvatske po mjeri čovjeka, to je moj cilj, to je moja dužnost, to je dužnost sviju nas", poručila je.

Grabar-Kitarović rekla je da se kao predsjednica držala Ustava i uloge predsjednice kao jamstva demokratskog procesa i poštivanja volje građana. "Pokazala sam da sam jedna od vas i da radim za vas ", poručila je.

Rekla je i da lobira za Hrvatsku u susretima sa svjetskim liderima, kao i da uporno i neumorno promiče hrvatske gospodarske interese diljem svijeta jer je to njezina dužnost.

"Za Hrvatsku se danas zna. Danas se Hrvatsku u svijetu gleda bolje nego ikad dosad ", rekla je Grabar-Kitarović.

Kaže kako je dosad predložila konkretne mjere za brendiranje zemlje na kojima će ustrajati i tražiti od Vlade da ih provede.

Kolinda Grabar Kitarović već je nekoliko puta dosad najavila kandidaturu za predsjednicu Republike Hrvatske.

XS
SM
MD
LG