Dostupni linkovi

Predložen pritvor napadačima na portal Radiosarajevo.ba


Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) predložio je Općinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora obojici osumunjičenih za napad na redakciju portala Radiosarajevo.ba, odnosno za krivična djela protupravno lišenje slobode i ugrožavanje sigurnosti, izjavila je medijima glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić, a prenosi agencija Fena.

Kako je rekla, pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Dvije osobe su uhapšene u petak uveče nakon napada grupe ljudi koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo bosanskohercegovačkog portala Radiosarajevo.ba.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica izjavio je za portal Radiosarajevo.ba da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište.

Vijeće za štampu BiH, Društvo novinara BiH i Udruženje novinara Republike Srpske osudili su u subotu napad i naveli da takvi postupci moraju biti kažnjeni.

XS
SM
MD
LG