Dostupni linkovi

Mediji: Tramp želi da sazna ko je dao informacije ‘zviždaču’


Predsednik SAD Donald Tramp je kazao osoblju američke misije pri Ujedinjenim nacijama da želi da sazna koji je obezbedio informacije ‘zviždaču’ (whistleblower) o njegovom telefonskom razgovoru sa ukrajinskim predsednikom.

Tramp je uporedio osobe koje su pružile takve informacije sa špijunima, objavili su “Njujork tajms” i “Los Anđeles tajms”.

“Želim da znam ko je osoba koja je dala informaciju ‘zviždaču’ jer je to skoro kao špijun,” kazao je Tramp, a prenose ova dva američka lista.

“Znate kako smo radili nekada kada smo bili pametni? Špijuni i izdaja, baratali smo time malo drugačije nego sada,” kazao je Tramp, prema pisanju “Los Anđeles tajms,” navodeći da je od osobe koja prisustvovala pomenutom sastanku dobila snimak komentara predsednika SAD od četvrtka.

On je to izjavio u trenutku kada je Odbor Predstavničkog doma za obaveštajne poslove saslušao svedočenje vršioca dužnosti direktora obaveštajne službe Džozefa Megvajera o žalbi ‘zviždača’ na pokušaj Trampa da ubedi ukrajinske vlasti da pomognu u istrazi poslova sina glavnog pretendenta za predsedničkog kandidata Demokratske stranke Džoa Bajdena, kao i njegovog pokušaja da omete istragu dok je bio potpredsednik SAD.

Tramp je po povratku u Vašington optužio saslušanje kao “lov na veštice”.


XS
SM
MD
LG