Dostupni linkovi

Vučić sa Rikerom i Palmerom u Njujorku


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta, vršiocem dužnosti pomoćnika državnog sekretara Filipom Rikerom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom sa kojima je razgovarao o mogućnosti da se otkloni prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je na sastanku, na margini zasedanja Generalne skupštine UN, rekao da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi na srpsku robu, “jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Кosova”, navodi se u saopštenju.

"Taj kompromis bi morao da uzme u obzir i poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije", rekao je Vučić.

Kako se navodi u saopštenju Vučić i američki zvaničnici razgovarali su i o situaciji na Zapadnom Balkanu i saglasili se da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak, kao i evropski put celog regiona.

XS
SM
MD
LG