Dostupni linkovi

Gojković: Srbija za saradnju sa zemljama evroazijskog regiona


Maja Gojković sastanku predsednika parlamenata zemalja evroazijskog regiona u Kazahstanu
Maja Gojković sastanku predsednika parlamenata zemalja evroazijskog regiona u Kazahstanu

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, izjavila je na Četvrtom sastanku predsednika parlamenata zemalja evroazijskog regiona u Kazahstanu da je Srbija "snažno opredeljena za unapređenje prijateljskih odnosa i saradnju sa zemljama čitavog evroazijskog regiona".

U saopštenju iz Skupštine Srbije navodi se da je Gojković, obraćajući se predsednicima i potpredsednicima parlamenata iz 58 zemalja, navela da je Srbija "često bila žrtva suprotnosti principa dijaloga, odnosno politike sile i nepoštovanja međunarodnog prava, a primer za to je jednostrano proglašena nezavisnost dela teritorije Srbije".

Predsednica Skupštine Srbije je rekla da Srbija "istrajava na ponovnom uspostavljanju dijaloga u cilju održivog, kompromisnog i pravednog rešenja", bez obzira "na opstrukcije i nespremnosti Prištine, da se posveti traženju kompromisnog rešenja".

Gojković je rekla da Srbija nastavlja da radi na uspostavljanju saradnje sa Evroazijskom ekonomskom unijom, sa kojom očekuje potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini 25. oktobra ove godine.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG