Dostupni linkovi

Šarović: Na sastanku sa Vučićem ću reći da se kriza u BiH ne sme produbljivati


Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da će na sutrašnjem sastanku s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem reći da se u Bosni i Hercegovini ne sme blokirati rad institucija i produbljivati politička kriza.

Šarović je kazao da je danas s funkcionerima SDS-a razgovarao o odlasku u Beograd na sastanak s predsednikom Srbije, potvrdivši da će sutra učestvovati na sastanaku i dati svoj doprinos.

"To je važan trenutak da se kroz dijalog čuje i naše razmišljanje o aktuelnoj situaciji u BiH", rekao je Šarović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim rečima, do Vučića su sada dolazile verzije priče od samo jedne strane, a da SDS smatra da situaciju u BiH ne treba produbljivati, što će reći na sastanku s Vučićem.

"Biće prilike da se govori i o Deklaraciji SDA. Mi u SDS-u smo u više navrata jasno kazali da je ovaj dokument korak unazad. On je po sadržaju neprihvatljiv. Ovo nije jedina deklaracija, takvih je bilo i od drugih političkih subjekata", naveo je lider SDS-a.

On je dodao da su takve deklaracije uglavnom dolazile u predizborno vreme, a da je SDS jedina stranka koja nije usvajala slične deklaracije, što će i reći na sastanku s Vučićem.

XS
SM
MD
LG