Dostupni linkovi

Zvizdić: Očekujem da se Vučić ne meša u unutrašnje stvari BiH


Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić (SDA) izjavio je danas da očekuje od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ne meša u unutranje stvari Bosne i Hercegovine, jer se ni BiH ne meša u unutrašnje stvari susednih zemalja.

"Ne mislim da se bilo ko treba mešati u unutrašnje poslove BiH. Ni BiH se ne meša u unutrašnje poslove susednih zemalja. Takve poruke očekujem i od Aleksandra Vučića", rekao je Zvizdić novinarima u Sarajevu, nakon pitanja šta očekuje od sastanka predsednika stranaka iz RS sa Vučićem, najavljenim za subotu u Beogradu.

On je istakao da podržava sastanke koji vode jačanju saradnje, suživota i mira na ovim prostorima i to sve na bazi reciprociteta.

Zvizdić je naglasio da zagovara saradnju država, odnosno BiH i Srbije u ovom slučaju, te da preferira saradnju država u odnosu na saradnju s političkim strankama koje predstavljaju samo jedan narod u BiH.

"Ja volim da govorim o saradnji između država, pre nego o saradnji između naroda. Preferiram saradnju između nezavisnih i suverenih država BiH i Srbije", rekao je predsedavajući Saveta ministara BiH.

Zvizdić je dodao da očekuje od Vučića poruke poštovanja suverenititeta BiH, digniteta te zemlje, kao i poruke mira i saradnje na bazi uzajamnog poštovanja.

"Smatram da u tom pravcu treba ići, jer su to najvažniji segmenti u kojem pravcu treba ići Zapadni Balkan", kazao je on.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik juče je najavio da će predsednici parlamentarnih stranka iz RS u subotu ići na sastanak sa Vučićem, kako bi se razmotrila najnovija Deklaracija SDA, kojom se zagovaraju ustavne promene u BiH i uspostavljanje Republike BiH.

Iz Beograda zvanično još nije potvrđeno održavanje ovog sastanka.

XS
SM
MD
LG