Dostupni linkovi

Novi snimci o navodnoj korupciji u crnogorskom tužilaštvu


Crnogorski biznismen Duško Knežević
Crnogorski biznismen Duško Knežević

Crnogorski biznismen Duško Knežević, za kojim je raspisana potjernica zbog više krivičnih djela, objavio je novi audio snimak za koji tvrdi, da predstavlja pregovore sa sekretarom Vrhovnog državnog tužilaštva Nenadom Vujoševićem o puštanju na slobodu Kneževićevog kuma Dejana Sekulića. Tom tajno snimljenom telefonskom razgovoru je navodno prethodio razgovor Nenada Vujoševića sa čelnicima crnogorskog tužilaštva u kojem je “obećano puštanje Dejana Sekulića na slobodu uz uslov da Duško Knežević ne objavi snimke koji navodno dokazuju da je potplaćivao Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića”.

U široj verziji audio snimka telefonskog razgovora između biznismena u bjekstvu Duška Kneževića i sekretara vrhovnog suda Nenada Vujoševića, može se čuti da je navodno obećano da će osumnjičeni kum Duška Kneževića, Dejan Sekulić, biti pušten uz uslov da Knežević ne objavljuje kompromitujuće snimke o potplaćivanju tužilaca.

Razgovor, čija autentičnost nije potvrđena ni iz jednog izvora, objavio je Duško Knežević koga tužilaštvo tereti za utaju poreza, pranje novca i zloupotrebe u poslovanju. U audio snimku postavljenom na Instagram profilu Duška Kneževića, on ujedno optužuje Vujoševića “da je dio hobotnice koja ga je reketirala” i najavljuje “rat do kraja”, prijeteći novim audio snimcima koji navodno dokazuju korupciju u tužilaštvu.

Posljednji audio snimci koje je objavio odbjegli biznismen Duško Knežević izazvali su lavinu reakcija u Crnoj Gori.

Kneževićev snimak razgovora
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:20 0:00

Objavljivanjem tajno snimljenih razgovora sa sekretarom Vrhovnog suda Nenadom Vujoševićem, Knežević želi da dokaže da su tužioci navodno primali njegov novac kako bi skretali istragu i oslobađali određene osumnjičene osobe, a da je među korumpiranima i sam vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. Pošto je objavljen prvi razgovor, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković je saopštio da ne može biti dokaza da je korumpiran, dok je Specijalno tužilaštvo saopštilo da je sekretar Vrhovnog suda Nenad Vujošević već godinu dana navodno pod prismotrom tog tužilaštva, te je Vujošević tretiran kao član kriminalne organizacije Duška Kneževića.

Nenad Vujošević je napustio Crnu Goru i za sada je nedostupan tužilaštvu i policiji.

XS
SM
MD
LG