Dostupni linkovi

Netanyahu: Tvrdi stav SAD-a prema Iranu nakon smjene Boltona


Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da i poslije odlaska američkog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona, Washington i dalje ima tvrd stav prema Iranu.

Spominjući nove američke sankcije protiv iranske Revolucionarne garde koje su najavljene nakon odlaska Boltona u utorak, Netanyahu je za izraelsku televiziju Kanal 20 rekao da "ne sumnja da će u svakoj situaciji predsjednik (Donald) Trump i njegova administracija imati veoma, veoma tvrd stav prema Iranu", prenio je Reuters.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da su planovi izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da anektira dolinu Jordana i njegove česte optužbe protiv Teherana bili "zavjera za pobjedu na izborima".

"Netanyahu traži glasove da bi ostao na vlasti preko optužbi Irana, a kasnije i objavama zlonamjernih namjera da anektira drugi dio Palestine", izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Irana Abbas Mousawi, prenosi Reuters.

Kako se navodi, Mousawi je to izjavio za agenciju Tasnim, dodajući da Netanyahu to radi da bi mogao ostati na vlasti i da nastavi sa, kako je rekao, ekspanzionizmom i agresijom, prenosi agencija FENA.

XS
SM
MD
LG