Dostupni linkovi

Demokrate za strožu provjeru prodaje oružja, Trump neodređen


Ilustrativna fotografija

Demokrate u američkom Kongresu u ponedjeljak su obećali da će pojačati pritisak na donošenje strožeg zakona o provjeri prodaje oružja, pozivajući se na snažnu javnu podršku toj mjeri, ali još nisu dobili podršku predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Reuters.

Nakon što se Kongres vratio zasjedanju s duge ljetne pauze, vođa manjina u Senatu Chuck Schumer i predsjedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nancy Pelosi ponovo su pozvali Senat da odobri prijedlog zakona kojim se smanjuje neregulisana prodaja oružja putem interneta i na izložbama oružja.

Pozivi na izmjenu zakona o oružju porasli su prošlog mjeseca nakon masovnih pucnjava u teksaškim gradovima El Pasu, Odesi i Midlandu, te u Daytonu, Ohio.

Međutim, lider republikanske većine u Senatu Mitch McConnell otvorio je jesensko radno zasjedanje Senata bez spominjanja zakona o oružju.

U obraćanju novinarima u Bijeloj kući, Trump je rekao da se "bavi" republikancima i demokratama o kontroli pištolja.

"U isto vrijeme, moramo snažno zaštititi naš drugi amandman i uvijek ćemo to raditi", dodao je, pozivajući se na odredbu američkog Ustava koja garantuje pravo na nošenje oružja.

XS
SM
MD
LG