Dostupni linkovi

Trampova poseta Dejtonu i El Pasu, dočekali ga i protesti


Tramp u El Pasu
Tramp u El Pasu

Predsednik SAD Donald Tramp posetio je El Paso u Teksasu, gdje je prošle subote 21-godišnji napadač ubio 22 osobe u prodavnici Volmart. U tom gradu su organizovani protesti zbog Trampovog dolaska.

Tramp je prethodno posetio Dejton u Ohaju, poprište još jednog masovnog ubistva prošlog vikenda. Napadač je u tom gradu ubio devetoro ljudi, među kojima i svoju sestru.

Predsednik SAD je obišao jednu od lokalnih bolnica gde je razgovarao sa povređenima, i zahvalio se medicinskom osoblju, saopšteno je iz Bele kuće.

Ispred bolnice su ga dočekali i demonstranti, koji su nosili transparente sa natpisima "Uradite nešto", "Mržnja nije dobrodošla", "Zaustavite teror" i "Vi ste razlog".

Američki predsednik je uoči obilaska dva grada rekao da želi da pooštri bezbednosnu proveru kupaca oružja posle masovnih ubistava, koja su se dogodila u razmaku od 13 sati, ali i dodao da nema političke volje da se usvoji zakon o zabrani automatskog oružja.

Tramp je takođe istakao da želi da osigura da mentalno obolele osobe nemaju pristup oružju. Odbacio je međutim kritike da njegova retorika podstiče nasilje i podele.

"Mislim da moja retorika ujedinjuje ljude", rekao je Tramp, prenosi VOA.

XS
SM
MD
LG