Dostupni linkovi

Vučić: Razumem da Hrvati neće da se prisećaju svoje prošlosti


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Nikincima da na navode da delegaciji srpske vojske nije dozvoljeno da uđu Hrvatsku "nema poseban komentar", ali da razume da Hrvati ne žele da se prisećaju svoje prošlosti i onoga što se desilo u Drugom svetskom ratu, prenosi Beta.

Vučić je u Nikincima, sa predstavnicima MUP-a i Vojske Srbije prisustvovao pokazno-taktičkoj vežbi "Povratak 2019" Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije.

On je rekao novinarima da je ;"ponosan na borbu srpskog naroda, jer se naš narod borio protiv okupatora".

"Marionetska vlada (na čelu sa Milanom Nedićem) koja je postavljena, postavljena je posle žestokog otpora i bombardovanja Beograda. Neki drugi su ih cvećem dočekali, pa bi sada da se ne sećamo što se zbivalo", rekao je Vučić i dodao da je bolje da ne komentariše izjave koje su se nedavno čule u Poljskoj.

Naveo je da očekuje ponudu jedne američke kompanije kako će ubuduće da izgleda Memorijalni centar u Gradini - mestu čuvanje sećanja na jasenovačke žrtve, i "da Srbija mora da brine o tome da joj niko nikad ne bi zabranio da odaje počast žrtvama".

Beogradski mediji preneli su ranije danas da delegaciji Vojske Srbije koja je krenula na obeleževanje dana Jasenovačkih novomučenika nije bio dozvoljen ulazak u Hrvatsku.

XS
SM
MD
LG