Dostupni linkovi

Privedeno još 10 sumnjivaca za napad u Uzdolju


Ilustracija
Ilustracija

Hrvatska policija privela je još 10 osoba koje se sumnjiči da su sudjelovali u napadu na pripadnike srpske manjine u kafiću u Uzdolju nedaleko Knina, u subotu 21. kolovoza, priopćila je Policijska uprava (PU) šibensko-kninska. U napadu na goste kafića „Petko“ koji su gledali prijenos nogometne utakmice „Crvene Zvezde“ povrijeđeno je 5 osoba, od toga jedan 17-godišnjak, koji je i najteže povrijeđen i zbog udarca palicom u glavi „zaradio“ je 8 šavova. Kako je – prema navodima svjedoka - u napadu sudjelovalo petnaestak osoba – pretpostavlja se da uz ranije uhapšene četiri osobe sada pravdi dostupni svi napadači iz Uzdolja.

„Tijekom daljnjeg kriminalističkog istraživanja policijskih službenika šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policije, na okolnosti događaja od 21. kolovoza u Uzdolju, danas 5. rujna u službene prostorije PU šibensko-kninske je privedeno ukupno 10 osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s tada počinjenim kaznenim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna ozljeda i oštećenja tuđe stvari. Tijekom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim kaznenim djelima. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja o utvrđenom i poduzetom blagovremeno će biti obaviještena javnost", obavijestila je novinare glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor. Ona je potvrdila da je najvećim dijelom radi o navijačima (policija ne govori o kojoj se navijačkoj skupini radi, ali svi su mediji suglasni da se radi o navijačima „Hajduka“ „torcidašima“, ali do završetka istrage ne želi ništa drugo komentirati.

Podsjetimo, 21. kolovoza petnaestak napadača maskiranih fantomkama i naoružani palicama u pet osobnih vozila došli su do kafića „Petko“ u Uzdolju, napali su goste psujući ih jer gledaju „Crvenu zvezdu“, maltretirali ih pred starcima i djecom i porazbijali inventar kafića. Načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić ranije je kazao kako za ovo kazneno djelo napadačima prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

XS
SM
MD
LG