Dostupni linkovi

Dobrica Veselinović dobio poziv za zatvor, iako je platio kaznu


Nalog za izdržavanje kazne zatvora
Nalog za izdržavanje kazne zatvora

Iz inicijative "Ne davimo Beograd" saopštili su da je Dobrica Veselinović, jedan od aktivista ove grupe, pozvan na izdržavanje kazne od 20 dana zatvora, uprkos tome što je Inicijativa platila novčanu kaznu na koju je osuđen.

"Proglašen je odgovornim za organizaciju jednog od protesta povodom rušenja u Hercegovačkoj ulici 2016. godine", navodi se u saopštenju Inicijative.

"Protiv nas vodi preko 30 sudskih procesa. Zajedno sa medijskim blaćenjem, ovi procesi deo su kontinuiranih političkih pritisaka kako bi se građani zastrašili, a inicijativa odustala od suprotstavljanja otimačini koju sprovodi korumpirana partijska elita", saopštili su iz ove organizacije.

U Beogradu je održano više protesta zbog rušenja u centralnoj beogradskoj četvrti Savamala. Incident u kome su nepoznate maskirane osobe bagerima srušile više objekata u noći između 24. i 25. aprila 2016. godine, a policija se nije odazvala na pozive građana, dogodio se na potezu naselja "Beograd na vodi", koje je u izgradnji. Do danas, tri godine kasnije, slučaj nije rešen.

Aktivisti Inicijative dodaju i da je ovo prvi put da, uprkos tome što je kazna plaćena u maju 2019. godine, njihov član bude pozvan i na odsluženje zatvorske kazne.

Godišnjica Savamale: Spomenici čelnicima Beograda
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

XS
SM
MD
LG