Dostupni linkovi

Ministarstvo odbrane: Stanari 'Bristola' mimo zakona hoće stanove


Unutrašnjost Hotela Bristol

Ministarstvo odbrane Srbije se povodom štrajka glađu stanara hotela 'Bristol' u Beogradu oglasilo saopštenjem u kojem se navodi da "najavom štrajka lica koja su ostala u nekadašnjem hotelu 'Bristol' hoće mimo zakona da dođu do trajnog stambenog rešenja".

"Štrajk glađu ne može ništa promeniti u odlučnosti Ministarstva odbrane da pitanje stambenog rešenja lica koja su ostala u 'Bristolu' reši jedino na zakonit način. Zato ih i ovoga puta pozivamo da se odmah usele u stanove koje su već obišli u A bloku ili u vojnosamačke hotele 'Zvezdara' i 'Galeb' u Beogradu, koje im Ministarstvo odbrane nudi u skladu sa pravima koja ostvaruju. To je jedina zakonska mogućnost i u okviru zakona najkorektnija ponuda za rešavanje njihovog stambenog pitanja", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Porodice koje i danas žive u hotelu tvrde da je trajno, a ne privremeno, rešavanje stambenog pitanja njihovo zakonsko pravo, jer su godinama uplaćivali novac u Vojnostambeni fond. Ministarstvo odbrane, međutim, to osporava.

Inače, stanari ovog hotela ponovo su dana počeli štrajk glađu. Naveli su i da nemaju struju već 18 dana.

U 'Bristolu' je ranije živelo 30-ak porodica vojnih lica, a danas ih je ostalo 11 koje traže da im se reši stambeno pitanje. U hotel su se privremeno doselili pre više od dvadeset godina, nakon ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Hotel je danas, naime, u zoni izgradnje državnog projekta “Beograd na vodi”.

XS
SM
MD
LG