Dostupni linkovi

Stanari hotela Bristol stupili u štrajk glađu


Hotel Bristol
Hotel Bristol

Vojni penzioneri smešteni u nekadašnjem hotelu "Bristol" u Beogradu stupili su danas u štrajk glađu koji će, prema rečima jednog od njih, Dragana Stojanovića, trajati dok ne budu rešeni njihovi stambeni problemi.

Obraćajući se novinarima u holu nekadašnjeg hotela, Stojanović je kazao da je u štrajk stupilo deset porodica koje su ostale u "Bristolu" a koji po ugovoru između države Srbije i kompanije "Beograd na vodi", treba da pripadne investitoru tog projekta.

On je naveo da stanari tog objekta nemaju struju već 18 dana, da je to već drugi put kako im je obustavljeno snabdevanje električnom energijom i dodao da je to "samo deo problema koje treba rešiti" kako bi okončali štrajk.

"Ministarstvo odbrane traži od nas da unapred potpišemo nešto a da oni potom odluče šta ćemo dobiti", kazao je Stojanović i pozvao predstavnika tog resora da u prisustvu medija "sednu" i razgovaraju sa predstavnicima stanara "Bristola" kako bi se videlo "ko je upravu".

U "Bristolu" je ranije živelo 30-ak porodica vojnih lica, a danas ih je ostalo 11 koje traže da im se reši stambeno pitanje. U hotel su se privremeno doselili pre više od dvadeset godina, nakon ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Hotel je danas, naime, u zoni izgradnje državnog projekta “Beograd na vodi”.

Bristolci, niste sami
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

XS
SM
MD
LG