Dostupni linkovi

GI SDP sa Srpskom listom na prevremene parlamentarne izbore na Kosovu


Severna Mitrovica, Kosovo
Severna Mitrovica, Kosovo

Građanska inicijativa "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP) saopštila je da ća na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu učestvovati sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi "Srpska lista - Aleksandar Vučić".

"Mišljenja smo da je Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo, podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa", navodi SDP u saopštenju.

Predsednik GI SDP bio je Oliver Ivanović, koji je ubijen ispred stranačkih prostorija 16. januara 2018.

GI SDP je na lokalnim izborima 2017. osvojio tri odbornička mandata, među kojima su pored Olivera Ivanovića, bili i Ksenija Božović i Marko Jakšić.

Jakšić je sinoć na Twitteru objavio da više nije član GI SDP uz obrazloženje da ne želi da ga "neko povezuje sa nekim licima ili političkim opcijama u bilo kom obliku".

GI SDP Oliver Ivanović nije učestvovala na parlamentarnim izborima 2017. zbog, kako je tada naveo njen lider, dodatnih podela u okviru srpske zajednice.

U izjavi za Radio Slobodna Evropa, Ivanović je tada izjavio da "nema kontakata sa ljudima iz Srpske liste i da je to za žaljenje s obzirom da bi mogao da im ponudi deo svog iskustva, te kako mu niko iz ove liste nije prišao od kako mu je omogućeno da se brani sa slobode".

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG