Dostupni linkovi

Razgovor o tehnološkoj bezbjednosti američkih izbora 2020.


Gugl
Gugl

Američke tehnološke kompanije, uključujući Fejsbuk, Gugl, Majkrosoft i Tviter, sastale su se sa američkim obavještajnim agencijama radi diskusije o bezbjednosnim strategijama uoči izbora u novembru 2020. godine, javlja Rojters.

Bezbjednosni timovi ovih firmi razgovarali su sa predstavnicima Federalnog istražnog biroa, Kancelarije direktora Nacionalne obavještajne službe i Odjeljenja za državnu bezbjednost u sjedištu Fejsbuka u Menlo Parku.

"Cilj je bio da se nadogradi prethodna diskusija i dodatno ojača strateška saradnja u vezi sa bezbjednošću američkih državnih, federalnih i predsjedničkih izbora 2020. godine", saopštio je Natanijel Glajher, šef službe za sajber bezbjednost u Fejsbuku.

Kompanije koje se bave društvenim mrežama su pod pritiskom da unaprijede bezbjednost nakon što je, prema navodima američkih obavještajnih službi, Rusija sajber operacijama pomogla sadašnjem predsjedniku Donaldu Trampu da pobijedi 2016. godine.

Rusija je više puta demantovala te navode.

"Ovo je zajednički napor kao odgovor na zajedničku prijetnju i mi smo odlučni da obavimo svoj dio posla", saopštio je portparol Tvitera.

Majkrosoft i Gugl su, takođe, potvrdili da su prisustvovali sastanku u srijedu.

XS
SM
MD
LG