Dostupni linkovi

Zapečaćen objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići


Hostel nakon požara, SRC Ajdinovići

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona zapečatili su objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići.

Ovaj objekat je u žiži javnosti nakon što je prošle sedmice više djece koja su u ovom centru boravila i konzumirala hranu i piće završilo u bolnici sa simptomima trovanja.

Podsjetimo, pomoćni objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići, kod Olova, izgorio je u ponedjeljak ujutro. Nije bilo povrijeđenih u požaru.

Vlasnik SRC Ajdinovići Nihad Helać je nakon svega odlučio zatvoriti kompleks, i ugasiti kompaniju.

Nakon odluke da zatvori objekat SRC Ajdinovići, Helać je pismo uputio i premijeru Vlade FBiH, Vlade ZDK, načelniku Olova, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK i Tužilaštvu ZDK.

"U svojstvu vlasnika S.R.C.A. d.o.o. obraćam vam se informacijom da će zbog nezakonitog rada i neodgovornog odnosa nadležnih državnih organa Sportsko - rekreativni centar Ajdinovići prestati sa radom 1. septembra 2019. godine, te da će 50 uposlenika ostati bez zaposlenja.
Unatoč tome što ne postoji niti jedna indicija da centar snosi bilo kakvu odgovornost za prolazne probavne teškoće 11 od ukupno više od 300 gostiju centra koji su 21. augusta 2019. godine konzumirali istu hranu i piće, unatoč tome što je centar u roku kraćem od 24 sata od primitka naloga izvršio sve mjere određene od strane kantonalne sanitarne inspektorice, unatoč upozorenju da bi zabrana rada centra nanijela ogromne materijalne i reputacione gubitke koji će dovesti u pitanje daljni rad centra - obaviješteni smo da će 30. augusta 2019. godine u 10 sati, odlukom kantonalne sanitarne inspektorice, centru biti zabranjen rad!“, poručio je u pismu javnosti vlasnik objekta Nihad Helać.

XS
SM
MD
LG