Dostupni linkovi

Stefanović: Vozilo navijača Zvezde je kamiončić


Ako bude potrebe, napisaćemo prekršajnu kaznu: Nebojsa Stefanović
Ako bude potrebe, napisaćemo prekršajnu kaznu: Nebojsa Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da maskirano vozilo na kojem su navijači Fudbalskog kluba Crvena zvezda vozili u utorak uveče proslavljajući ulazak svog kluba u Ligu šampiona nije policijsko vozilo, već kamion TAM” koji je presvučen plastikom kako bi ličio na borbeno vozilo.

“To su vozila koja se kupuju na vojnim otpadima, vi možete da odete da ga kupite. To je nešto što vojsci više ne treba staro po 20, 30 40 godina. Ne bih da tumačim njihove želje (navijača Zvezde), ali mislim da su hteli da naprave neku vrstu koreografije. Osnovno vozilo je kamiončić, najobičniji kamion od 2 ili 3 tone, na koji je stavljeno nešto što treba da liči na vojno borbeno vozilo”, rekao je Stefanović na konferenciji za medije u sredu u Beogradu.

On je dodao da policija treba da utvrdi da li je to vozilo bilo registrovano za saobraćaj.

“Ako nije, treba da se naplati prekršajna kazna, zato što je korišćen u saobraćaju bez registracije. To je suština”, kaže Stefanović.

Ministar policije kaže da slavlje navijača na ovom vozilu nije tema o kojoj bi trebalo posvećivati previše pažnje.

“Kada policija proceni da nešto ugrožava bezbednost, ona po tome i postupa. Ja ću zamoliti direktora policije da proveri sve aspekte kretanja tog vozila, ali stvarno to ne vidim kao preveliku temu o kojoj cela zemlja bruji već dva dana”, rekao je Stefanović.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane je ranije danas saopštilo da sporno vozilo ne postoji u Vojsci Srbije, „kao i da se po izgledu ne može zaključiti da je to vozilo oklopno”.

Novinarske ekipe zabeležile su u utorak uveče da se grupa Zvezdinih navijača vozila na maskiranom vozilu koje podseća na oklopni transporter.

Pojedini sa šlemovima su bili na maskirnom vojnom vozilu, dok ih je od stadiona uz pirotehniku pratila velika grupa navijača posle utakmice sa švajcarskim klubom Jang Bojs.

Vozilo je išlo do Autokomande, odakle je bez njega nastavljena proslava.

Crvena zvezda je u utorak uveče eliminisala švajcarski klub u baražu za Ligu šampiona i drugu godinu zaredom će igrati to takmičenje.

Prethodna dva dana je tema u javnosti bio tenk, koji je parkiran ispred severne tribine stadiona „Rajko Mitić“.

’Sportski’ selfi na tenku
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00
XS
SM
MD
LG