Dostupni linkovi

Izvučeno tijelo iz rijeke Une


Migranti na rijeci Uni, arhivska fotografija
Migranti na rijeci Uni, arhivska fotografija

Ronilački tim Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko - sanskog kantona (MUP USK) danas je, iz rijeke Une, izvukao tijelo 17-godišnjeg stranog državljanina.

„Danas oko 12 sati i 30 minuta policijska stanica Bihać je zaprimila telefonske prijave od više građana da se u neprosrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra „Stens“ utopilo jedno lice. Pripadnici MUP USK izašli su na lice mjesta te na obali rijeke Une zatekli još jedno lice, migranta koji je potvrdio identitet utopljenog lica, odnosno da se radi o 17-godišnjaku iz Pakistana. Angažirana je jedinica za podršku i ronioci su izvukli tijelo", saopštio je Ale Šiljdedić, portparol policije Unsko-sanskog kantona.

Šiljdedović je dodao da je uz konstultaciju sa dežurnim tužiocem, tijelo potom prevezeno na odjel patologije gdje će biti pregledano i moguće urađena obdukcija.

"Nakon završetka uviđajnih radnji bit će poznato više detalja oko samog događaja“, dodao je Šiljdedić.

Od početka migratske krize u USK evidentirano je 19 smrtnih slučajeva stranih državljana, od čega je šest osoba stradalo utapanjem, jedno u rijeci Korani i pet u rijeci Uni.

XS
SM
MD
LG