Dostupni linkovi

CIK: Tegeltija ispunjava uvjete za izbor za predsjedavajućeg Vijeća ministara


Članovi Centralne izborne komisije BiH, arhivska fotografija
Članovi Centralne izborne komisije BiH, arhivska fotografija

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) potvrdila je na sjednici u četvrtak da kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, CIK BiH je u skladu sa i na osnovu ovlaštenja iz člana 10b. i 10c. Zakona o Vijeću ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

"Centralna izborna komisija BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske", stoji u saopštenju Komisije.

U slučaju da Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata CIK BiH će postupiti u skladu s odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH, saopćeno je iz Ureda za informiranje CIK BiH.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG