Dostupni linkovi

Nakon saslušanja u tužilaštvu Banjević i Đukanović pušteni


Mihailo Banjević (desno) i njegov advokat Tomislav Dedić, Podgorica
Mihailo Banjević (desno) i njegov advokat Tomislav Dedić, Podgorica

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo nakon saslušanja nije odredilo pritvor Mihailu Banjeviću i Dušku Đukanoviću, dok je u toku saslušanje Đorđa Đurđića.

Njih trojicu policija je u četvrtak ujutro (22. avgust) uhapsila po nalogu tužilaštva, ali nije poznato za šta se sumnjiče.

Banjević, Đurđić i Đukanović bili su u bankarskom biznisu odbjeglog tajkuna, predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića.

Do novih hapšenja osoba povezanih sa Kneževićem došlo je dan nakon što se iza rešetaka našao njegov kum Dejan Sekulić, koji se tereti za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i kome je određeno zadržavanje u pritvoru do 72 sata.

Mihajlo Banjević je najviše pozicionirana ličnost od svih koji su proteklih mjeseci lišavani slobode a koji su bili u poslovnim relacijama sa Duškom Kneževićem.

Bjesni rat između Kneževića i Đukanovića
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Dugogodišnji visoki funkcioner vladajuće Demokratske partije socijalista Mihajlo Banjević, osim što je bio potpredsjednik Atlas grupe, koju je napustio krajem 2014, godinama je obavljao više istaknutih javnih funkcija. Između ostalog, rukovodio je Penzionom fondom Crne Gore, bio je generalni direktor podgoričkom Kombinata Aluminijuma, član Upravnih odbora brojnih institucija.

Đorđe Đurđić, bivši izvršni direktor Atlas banke, u junu je priznao krivicu u slučaju Kaspia u kome tužilaštvo njega i Duška Kneževića terete da su nezakonito izdali garancije Atlas banke na iznos od 12,5 miliona eura.

Đurđić je potpisao nagodbu sa Specijalnim tužilaštvom o šest mjeseci kućnog zatvora. Treća osoba uhapšena u četvrtak je Duško Đukanović. Bio je izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci.

Crnogorska policija, kao ni tužilaštvo, povodom posljednjeg u seriji hapšenja lica povezanim sa odbjeglim bankarom Duškom Kneževićem, još se nijesu oglašavali.

Protiv Kneževića, koji se nalazi u Londonu i britanski je državljanin, vodi se više istraga Specijalnog tužilaštva, koje se odnose na utaju poreza, pranje novca, te zloupotrebu službenog položaja. Za njim je raspisana crvena Interpolova potjernica.

Duško Knežević: Đukanović će odgovarati
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG