Dostupni linkovi

Uveden stečaj za Atlas banku, likvidirana i druga banka Duška Kneževića


Atlas banka, Podgorica

Savjet Centralne banke Crne Gore odlučio je da uvede stečaj u Atlas banku, u vlasništvu biznismena Duška Kneževića, saopštio je guverner ove banke Radoje Žugić.

"Privremena upravnica Atlas banke Tanja Terić utvrdila je skrivene mane, radi se o nerealno visokoj procjeni imovine, što je dovelo do gubitka od oko osam miliona eura", rekao je Žugić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Terić odradila kvalitetan posao i u skladu sa procedurama.

Terić je početkom sedmice saopštila da se nijedan investitor nije prijavio za drugi krug dokapitalizacije Atlas banke vrijedne 22 miliona eura.

Oglas za otvorenu dokapitalizaciju raspisan je 7. marta, a prethodno je propao i prvi za zatvorenu dokapitalizaciju koja se odnosila samo na postojeće akcionare banke.

Savjet Centralne banke Crne Gore je početkom januara uveo stečaj u Invest banku Montenegro (IBM) koja je takođe u vlasništvu Duška Kneževića.

Duško Knežević koji je ušao u sukob sa porodicom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, njegovog brata Aleksandra i sestre Ane, napustio je prije četiri mjeseca Crnu Goru i nalazi se u Londonu i ima britanski pasoš.

On je do sada iz Londona inicirao sedam protesta, svake subote u Podgorici, pod nazivom "Odupri se 97.000".

Sve je počelo kada je Knežević objavio videosnimak kako bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću daje kovertu sa 97.000 eura za plaćanje glasača za lokalne izbore u Podgorici oktobra 2016. godine.

Aludirajući na kovertu sa 97.000 eura protesti i imaju slogan "Odupri se 97.000".

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG