Dostupni linkovi

Vesić: Antonijević nije čuo ono što je čula delegacija SNS


Goran Vesić
Goran Vesić

Goran Vesić, funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), napisao je na svojoj Fejsbuk stranici da mu je žao što direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević na jučerašnjem okruglom stolu vlasti i opozicije o izbornim uslovima (19. avgust), "nije čuo ono što je čula čitava delegacija Srpske napredne stranke" kada je u pitanju izjava lidera Nove stranke Zorana Živkovića.

"Živković je to rekao, a mislio sam da je važno da svi znaju šta o novinarstvu misli bivši premijer Srbije. Ako sam time prekršio pravilo izvinjavam se, ali ponovo bih to uradio", napisao je Vesić.

Prethodno je Milan Antonijević, kao jedan od organizatora okruglih stolova vlasti i opozicije, rekao za RSE da je Goran Vesić prekršio "Chatham House" pravilo.

"Videli ste da se govori o onome o čemu je razgovarano, navode se i ljudi koji su određene stvari izgovarali. Ovde mislim na Gorana Vesića (predstavnik vladajuće Srpske napredne stranke) koji je govorio, ne samo o sadržini sastanka, već i o nečemu što se na tom sastanku nije desilo, o izjavi Zorana Živkovića (lider Nove stranke) koja nije bila takva", rekao je Antonijević.

Antonijević je naveo da na sastanku nije bilo nikakvih uvreda, pa ni uvreda novinara i da mu je žao da je na takav način prekršeno "Chatham House" pravilo.

"Sa jedne strane su iznošene informacije sa sastanka, sa druge strane izrečeno je nešto što ne odgovora onome što se desilo na sastanku", rekao je Antonijević.

Vesić je napisao da mu je žao što Antonijević "nije čuo ono što je čula čitava delegacija Srpske napredne stranke kada je u pitanju Živkovićeva izjava".

"Živković je to rekao, a mislio sam da je važno da svi znaju šta o novinarstvu misli bivši premijer Srbije. Ako sam time prekršio pravilo izvinjavam se, ali ponovo bih to uradio", naveo je Vesić.

On je napisao i da mu je žao što Antonijević nije "čuo uvrede" koje su na račun članova delegacije Srpske napredne stranke iznosili lideri opozicije Boško Obradović, Miroslav Aleksić i Zoran Živković. Dodao je da ih neće pominjati da ga ponovo ne optužio da krši pravila.

Srpska napredna stranka će nastaviti da učestvuje u dijalogu i da bude konstruktivna ako bude pozivana od strane organizatora, zaključio je Vesić.

Nova stranka je saopštila da je Goran Vesić optužio lidera te stranke Zorana Živkovića da je rekao da "niko od novinara ne radi dobro svoj posao i da urednici treba da dobiju uputstva kako da se ponašaju".

Antonijević je prethodno za RSE rekao da je neizvesno održavanje sledećeg okruglog stola u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima zbog odluke opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) da više ne učestvuje i zbog izjava pojedinih učesnika, misleći na Gorana Vesića.

XS
SM
MD
LG