Dostupni linkovi

'Ne davimo Beograd': Ne postoji politička volja režima da usvoje zahteve


Protest inicijative 'Ne davimo Beograd', februar 2017.
Protest inicijative 'Ne davimo Beograd', februar 2017.

Inicijativa "Ne davimo Beograd" je danas ocenila da je posle trećeg sastanka vlasti i opozicije, u ponedeljak na Fakultetu političkih nauka, "potpuno jasno da ne postoji politička volja režima da usvoji zahteve kojima bi se obezbedio minimum za održavanje slobodnih i fer izbora".

Inicijativa "Ne davimo Beograd" navodi da nije pozvana na te razgovore, a smatra da se s predstavnicima vlasti može razgovarati tek pošto "režim javno prizna da nema uslova za fer i slobodne izbore i obaveže se na usvajanje preporuka civilnog društva i ekspertskog tima protesta".

"Kako je očigledno da ne postoji politička volja režima da ove preporuke usvoji, opozicija treba odlučno da krene u pripremu narednih koraka", smatra Inicijativa."Ne davimo Beograd" piše da su funkcioner SNS Goran Vesić i drugi predstavnici vlasti juče pokazali da ne znaju kako se biraju članovi REM-a i da su sastanak iskoristili da "još jednom izigraju javnost stvarajući lažni utisak da im je stalo do dijaloga".

"Dok sa jedne strane vlast pokušava da se predstavi kao neko ko je zainteresovan za dijalog i očuvanje demokratskih principa, sa druge njihovi batinaši pesnicama odgovaraju na pitanja i argumente demonstranata ispred Predsedništva Srbije, a Goran Vesić ponižava novinare i ne poštuje osnovne postulate demokratije, slobode medija i odgovornosti prema građanima i građankama", navela je Inicijativa.

U saopštenju "Ne davimo Beograd" piše da "ne može politička elita u odelima da pregovara, dok obični građani bivaju prebijani po ulicama, a novinari na brutalan način šikanirani i ponižavani od strane režima".

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG