Dostupni linkovi

UEFA kaznila Partizan zbog rasističkog ponašanja navijača


Tribina FK Partizana, arhivska fotografija
Tribina FK Partizana, arhivska fotografija

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je beogradski Partizan i bugarsku Lokomotiv Plovdiv zbog, kako navodi AP, rasističkih incidenata na utakmicama za Ligu Evrope od prošle sedmice.

Partizan će naredne dvije domaće utakmice u UEFA takmičenjima morati igrati iza zatvorenih vrata, odnosno bez navijača, odluka je koja je uslijedila nakon rasističkog ponašanja navijača tokom prve utakmice trećeg kola kvalifikacionih utakmica za Ligu Evrope u kojoj je Partizan odnio pobjedu 3:1 nad turskim klubom Malatyaspor (Malatija).

Na stranici UEFA-e također se navodi da Partizan mora platiti 24.250 eura kazne zbog bacanja predmeta, paljenja vatrometa i zbog blokiranja stepeništa.

Prema pisanju agencije Beta, iz Partizana je navedeno da je klub kažnjen zbog keltskog krsta na tribinama i pogrdnih povika nekadašnjem fudaleru Crvene zvezde, a sada igraču Malatije Mičelu Donaldu, te da je najavljena žalba.

Bugarski Lokomotiv Plovdiv će morati djelimično zatvoriti stadion tokom svoje naredne domaće utakmice, također zbog rasističkog ponašanja navijača tokom utakmice sa fancuskim klubom Strazburg.

Revanš utakmice igraju se u utorak.

Pročitajte i ovo:

XS
SM
MD
LG