Dostupni linkovi

Huawei predstavio operacijski sustav Harmony


Predstavljanje operacijskog sustava Harmony

Kineski tehnološki gigant Huawei predstavio je operacijski sustav Harmony, nakon što je Google potvrdio da ovom proizvođaču više neće pružati potporu za Android zbog restrikcija koje su uvele vlasti Sjedinjenih Država.

Šef odjeljenja za poslovanje Richard Yu‏ rekao je na novinskoj konferenciji da se nada da će novi operacijski sustav "donijeti svijetu više harmonije".

Yu je naglasio da Huawei želi koristiti Android, ali da može momentalno preći na Harmony (na kineskom - hongmeng) ukoliko izgubi pristup američkom softveru.

Osnivač Huawei Ren Zhengfei ranije je rekao da će novi operacijski sustav biti univerzalan, da će se moći koristiti na raznim uređajima i da će biti brži od Androida za 60 posto.

Prvi uređaji koji će koristiti novi operacijski sustav bit će predstavljen već u subotu (10. kolovoza), a riječ je o televizoru marke Honor. Huawei će predstaviti pametne telefone sa novim softverom kasnije tijekom godine.

Washington tvrdi da je Huawei sigurnosna prijetnja i zbog toga mu je zabranio pristup američkoj tehnologiji. Kineska tvrtka demantira optužbe.

XS
SM
MD
LG