Dostupni linkovi

Potjernica za bivšim šefom izborne kampanje Demokratskog fronta


Hapšenja u slučaju "Državni udar", oktobar 2016.
Hapšenja u slučaju "Državni udar", oktobar 2016.

Međunarodna potjernica raspisana je za državljaninom Izreala i Velike Britanije i nekadašnjim šefom izborne kampanje Demokratskog fronta (DF), Aronom Šavivom, koji se tereti za učestvovanje u planiranju terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, saznaje Pobjeda.

Crnogorske vlasti obnovile su potjernicu i za bivšim operativcem CIA Džozefom Asadom, za kojim je prije godinu raspisana međunarodna potjernica, navodi se.

RSE još nema potvrdu ovih informacija.


Prema nalazima istrage, Šaviv je Džozefa Asada, vlasnika konsultantske kompanije za bezbjednost “Peregrini“ angažovao za specijalne bezbjednosne usluge i mjere elektonskog nadzora, za potrebe kampanje DF-a.

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je na konferenciji za novinare protekle sedmice da je zadatak Šaviva bio da preko pravnih osoba koja je osnovao u inostranstvu preuzima novac namijenjen za realizaciju kriminalnog plana.

Čađenović je dodao da je Šaviv prihvatio da u julu 2016. postupa po naredbama i uputstvima organizatora i članova kriminalne organizacije.

Tužilaštvo je u januaru pokrenulo istragu protiv još osam osoba zbog sumnje da su učestvovali u kriminalnim radnjama ove grupe koja je trebalo da izazove krvoproliće na podgoričkim ulicama.

XS
SM
MD
LG