Dostupni linkovi

Vučić: Neću dozvoliti opoziciji da spreči održavanje izbora


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da neće dozvoliti opoziciji da speči održavanje izbora i da je to jedno od najtežih krivičnih dela.

"Taj film nećete gledati", rekao je Vučić za televiziju Pink i dodao da je Pokret slobodnih građana jedini iznad cenzusa pojedinačno od stranaka koje su potpisale "Sporazum sa narodom".

Govoreći o okruglom stolu održanom na Fakultetu poltičkih nauka u Beogradu, Vučić je ocenio da je to "super stvar", ali da je na taj događaj pozvano šest predstavnika Saveza za Srbiju i četiri predstavnika Srpske napredne stranke, pa je samim tim SNS oštećen.

"Super je da se razgovara na svakom mestu, a prirodno je mesto u parlamentu", rekao je Vučić.

On je naveo da ne zna da li je vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer rekao opozicionim liderima sa kojima se susreo u Beogradu, da idu na okrugli sto na FPN-u, ali da to njemu nije pomenuo i da je sa njim pričao samo o Kosovu.

Govoreći o izbornim uslovima, on je naveo da su svi krovni zakoni za demokratske izbore doneti u periodu vlasti, kako je kazao, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

"Nijedan zakon nismo promenili, sem što smo smanjili 33 odsto (sredstava) za političke stranke", rekao je Vučić i dodao da je tim potezom najviše oštećen SNS.

On je kazao i da su birački spiskovi minimalno menjani, kao i da se sigurno može još mnogo raditi na biračkom spisku.

"Svi uredite birački spisak kako god hoćete, evo sami ga napravite kako hoćete", poručio je Vučić opoziciji i dodao da je pozvan OEBS da "pročešlja birački spisak".

On je naveo i da se menja praksa u Skupštini Srbije i da više neće biti donošenja zakona po hitnom postupku, kao i da ponovo ima javnog slušanja.

XS
SM
MD
LG