Dostupni linkovi

Navaljni u bolnici 'u zadovoljavajućem stanju'


Aleksei Navaljni prilikom hapšenja 24. jula 2019.
Aleksei Navaljni prilikom hapšenja 24. jula 2019.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je hospitalizovan tokom vikenda nakon što je pretrpio alergijsku reakciju, nalazi se u zadovoljavajućem stanju, izjavio je danas predstavnik bolnice u Moskvi.

Navaljni je juče hitno prebačen u bolnicu iz zatvora u kojem je služi tridesetodnevnu kaznu zbog kršenja zakona o protestima, nakon hapšenja 24. jula.

Policija je dan ranije privela više od 1.000 ljudi zbog navodnih nelegalnih demonstracija, na koje je pozvao Navaljni.

Postoje kontradiktorni izvještaji o njegovom zdravstvenom stanju.

Doktorka Anastasija Vasiljeva, koja liječi Navaljnog već nekoliko godina, rekla je juče da nadutost i osip na licu liče na hemijsko trovanje, te da on "nikada ranije nije imao alergijsku reakciju."

Ona je rekla da su bolnički zvaničnici koji su dali dijagnozu da se radi o alergijskoj reakciji odbili da na njemu obave sve potrebne testove. Također je navela kako smatra sumnjivim to što vlasti njoj nisu dozvolile da ga propisno pregleda.

"Pretpostavljam da uzrok 'bolesti' Alekseja Navaljnog može biti određeni toksički agens", napisala je Vasiljeva na svom Fejsbuku, prenosi AFP.

Pozvala je da se uzorci njegove posteljine, kože i kose testiraju na hemijske agense.

Rojtersu je danas na prijemnom odjeljenju bolnice u kojoj se Navaljni liječi rečeno da je on "u zadovoljavajućem stanju".

XS
SM
MD
LG