Dostupni linkovi

Ombudsman dao preporuke za rešavanje statusa stanara hotela 'Bristol'


Vlada Srbije je 2018. godine donela zaključak o prestanku prava Ministarstva odbrane na korišćenje zgrade hotela Bristol koja je pripala kompaniji „Beograd na vodi“

Zaštitnik građana Zoran Pašalić objavio je preporuke Ministarstvu odbrane Srbije povodom rešavanja statusa stanara hotela "Bristol" u Beogradu, u cilju otklanjanja utvrđenih propusta i sprečavanja sličnih propusta u budućnosti.

U obimnom tekstu na više od 30 strana, Pašalić je naveo da je potrebno da Ministarstvo odbrane svim korisnicima privremenog smeštaja u "Bristolu" koji imaju pravo na smeštaj u stanu predoči podatke o svakom konkretnom stanu koji je u ponudi za dodelu na korišćenje navođenjem naziva ulice, broja zgrade, broja stana, sprata, strukture i kvadrature.

"Potrebno je da Ministarstvo odbrane svim licima koja ispunjavaju uslove za privremeni smeštaj u stanu omogući ulazak u stan koji je u ponudi kao privremeni smeštaj, kako bi ta lica bila u mogućnosti da ponudu razmotre i donesu odluku o njenom prihvatanju. Korisnike smeštaja u hotelu 'Bristol', za koje Ministarstvo odbrane tvrdi da nemaju pravo na smeštaj u stanovima za privremeni smeštaj, Ministarstvo treba da upozna sa mogućnošću izbora smeštaja u vojnosamačkim hotelima 'Galeb' ili 'Zvezdara'", naveo je on.

Zaštitnik je utvrdio da je potrebno da Ministarstvo odbrane preduzme sve aktivnosti kako bi se obezbedilo kontinuirano snabdevanje električnom energijom korisnicima privremenog smeštaja hotela "Bristol" do konačnog rešavanja pitanja privremenog smeštaja.

U jednom delu hotela "Bristol", koji je šezdesetih godina prošlog veka dat na korišćenje Ministarstvu odbrane, odnosno Vojnoj ustanovi Dedinje, živi 11 porodica vojnih lica, raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ.

Vlada Srbije je 2018. godine donela zaključak o prestanku prava Ministarstva odbrane na korišćenje zgrade hotela Bristol koja je pripala kompaniji „Beograd na vodi“.

Ministarstvo odbrane je uveravalo stanare Bristola da niko od njih neće ostati na ulici, ali oni koji su i dalje u tom hotelu tvrde da im stambeno pitanje do danas nije rešeno.

Bez struje i grejanja čekaju iseljenje
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:01 0:00

XS
SM
MD
LG