Dostupni linkovi

Komšić: Pokušat ću smiriti strasti i neću se igrati sa interesima BiH 


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić

"Ja ću pokušati smiriti strasti i neću se igrati sa interesima BiH. Ovo je moja zemlja i moja obaveza i želim da radimo samo za interese BiH," izjavio je danas za regionalnu televiziju N1 Željko Komšić, komentirajući svoje preuzimanje mandata predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, prenosi Fena.

Jedno od pitanja odnosilo se i na slučaj Trgovske gore, gdje Hrvatska planira skladištiti nuklearni otpad iz nuklearne elektrane Krško. Kaže da je razlika između njegovog i Dodikovog viđenja kada je riječ o BiH sljedeća: "On kaže: More? To je pitanje FBiH. Ja kažem: Trgovska gora nije samo pitanje Republike Srpske, nego i moje pitanje. Ne možemo se igrati tako, naravno da smo i mi zainteresovani".

Odgovarajući na pitanja o prestanku rada "Aluminija" Mostar, predsjedavajući Predsjedništva BiH je ocijenio da je taj slučaj jako pogodio Dragana Čovića, HDZ BiH i HNS, jer im se prvi put desilo da se protestira protiv njih u Mostaru.

"Oni su odgovorni za ovo što se desilo. Kada se sjetim epizode što su nas napadali što izlazimo iz vlasti jer smo upozoravali da je ono što se radi sa Aluminijem protuzakonito. Mi smo se razišli 2015. godine sa SDA i HDZ na Aluminiju, tu je puklo sve. Aluminij je bio konkretan povod jer je Dragan Čović došao i rekao Aluminij mora biti moj. Ne može biti tvoj, to je firma," rekao je, između ostalog, Komšić za N1.

XS
SM
MD
LG