Dostupni linkovi

Vučić o Haradinaju: Ne očekujem mnogo


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao da očekuje da će kosovski premijer u ostavci, Ramuš Haradinaj, brzo biti pušten kući iz Haga, i kako se prenosi u izvještaju Bete, postati 'još veći heroj' govoreći da je ostavkom na mesto premijera Kosova pred odlazak u Specijalni sud "štitio interese Kosova".

"Nemam iluzije, niti očekujem mnogo. Očekujem farsu, predstavu i da će reći da su OVK činili junaci koji su štitili zemlju od srpskih agresora", rekao je Vučić za TV-Pink.

Kazao je da ne misli da je Haradinaj koji je pozvan na saslušanje pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK, povezan sa ubistvom Srba u Starom Gracku, izvršenim na današnji dan pre tačno 20 godina.

Vučić je rekao da smatra da je Haradinaj međutim povezan s mnogim drugim zločinima, navodi Beta.

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj otputovao je danas za Hag na poziv Specijalizovanog tužilaštva u svojstvu osumnjičenog za ratne zločine.

Pročitajte i ovo:

Haradinaj je odlučio da podnese ostavku na mesto premijera Kosova pošto je dobio poziv na razgovor iz Specijalnog suda za ratne zločine u Hagu u svojstvu osumnjičenog.

Vest je obelodanio u petak (19. jul) na zasedanju Vlade, kada je i podneo ostavku na premijersku poziciju. Kazao je da u Hag treba da ode kao običan građanin, a ne kao premijer države.

Haradinaj za RSE: Dva puta sam dokazao da nisam kriv
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00XS
SM
MD
LG