Dostupni linkovi

Kim Jong Un obišao novu podmornicu


Kim Jong Un
Kim Jong Un

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un (Kim Džong Un) obišao je novu podmornicu a posebnu pažnju posvetio je njezinim borbenim sustavima, tjedan dana nakon što je Pjongjang upozorio protiv skorih vojnih vježbi Južne Koreje i SAD-a.

Državna agencija KCNA je prenijela da će ta podmornica biti raspoređena u Japanskom moru, ali bez iznošenja detalja o njenoj opremi i lokaciji inspekcije.

"Vrhovni lider je čuo sve detalje o njenim operativnim i taktičkim sposobnostimam kao i o borbenim sustavima", navela je KCNA.

Sjeverna Koreja je prošlog tjedna upozorila da bi zajedničke vojne vježbe Washingtona i Seula mogle imati posljedice po najavljenu obnovu pregovora sa SAD-om, kao i da bi Pjongjang mogao ukinuti moratorij na raketne i nuklearne testove.

Kim i predsjednik SAD-a Donald Trump (Tramp) su se prošlog mjeseca sreli u Demilitariziranoj zoni između dvije Koreje i usuglasili se da nastave razgovore nakon više mjeseci blokade. Međutim, u međuvremenu nije bilo nijednog sastanka dvije strane.

U Južnoj Koreji se nalazi skoro 30.000 američkih vojnika a njihovi godišnji manevri s desecima tisuća južnokorejskih vojnika uvijek izazivaju bijes Pjongjanga. Sjeverna Koreja te manevre smatra "generalnom probom" invazije na svoju teritoriju.

XS
SM
MD
LG